Waarom een eetkamerbank?

Al zolang als wij ons kunnen herinneren, staan er stoelen aan een eettafel. Je hebt eetkamerstoelen in allerlei soorten en maten, dus waarom zou je nu ineens kiezen voor een eetkamerbank? Een stoel met een rugleuning zit toch veel fijner, zou je denken. Toch is de eetkamerbank aan een flinke opmars bezig, en wij begrijpen wel waarom. Want ook een eetkamerbank zit tegenwoordig prettig en comfortabel, ook omdat een eetkamerbank gewoon met een rugleuning verkrijgbaar is.

De grootste voordelen van een eetkamerbank op een rijtje:

• Extra gezelligheid en sfeer

• Zorgt voor een ruimtelijk en speels effect

• Hoog zitcomfort, ook met meerdere personen aan tafel

• Makkelijk te combineren met eetkamerstoelen

• Extra zitplaatsen

Sfeervolle industriële eetkamerbank

Een eetkamerbank zorgt voor meer sfeer en gezelligheid in huis, en nodigt echt uit om lekker te gaan zitten. Er is toch niks leukers dan op een regenachtige dag lekker met de kids aan tafel gaan zitten om te knutselen of bouwen met LEGO. Of wat dacht je van lekker borrelen met vrienden of familie? Een eetkamerbank is dan heel praktisch, omdat je gemakkelijk van twee kanten aan kunt schuiven. En omdat een eetkamerbank in verschillende stijlen verkrijgbaar is, past het eigenlijk altijd wel bij je bestaande stoelen en de rest van je interieur.

Eetkamerbank met rugleuning of zonder

Als je besluit om een eetkamerbank te kopen, is de belangrijkste keuze of je een eetkamerbank met rugleuning kiest of zonder. De afweging hierin is vaak dat je gaat voor zitcomfort, of ruimtebesparing. Een eetkamerbank zonder rugleuning is namelijk erg makkelijk onder de tafel te schuiven, zodat je er als je het niet gebruikt, ook geen last van hebt. Ook is een eetbank zonder rugleuning makkelijk om voor andere doeleinden te gebruiken. Tijdens een feestje schuif je het makkelijk tegen een wand, om extra zitplaatsen te creëren. Ook in een hal of gang staat een dergelijke bank erg leuk. Kies je toch een eetkamerbank met rugleuning, dan ga je voor maximaal zitcomfort. Als je makkelijk zit, zul je ook lekker lang aan tafel blijven zitten. Ook zijn ze net wat leuker te combineren met stoelen, omdat een eetkamerbank met rugleuning net iets meer opvalt.

Eetkamerbank combineren met stoelen

Wat een eetkamerbank echt leuk maakt, is dat het makkelijk en speels combineren is met eetkamerstoelen. Zo hebben wij bij de Sfeerhoeve bijvoorbeeld enkele industriële eetkamerbanken waarbij eetkamerstoelen te verkrijgen zijn in exact dezelfde stijl. En dat er wat te kiezen valt blijkt wel uit het feit dat we 30 verschillende kleuren leer en 20 verschillende kleuren stof beschikbaar hebben om de eetkamerbank mee te bekleden. We kunnen ons dan haast niet voorstellen dat je hieruit geen keuze kunt maken.

Tip: Ga voor een echte industriële look, en kies direct een eiken eettafel met stalen onderstel uit. Om de mogelijkheden met eigen ogen te kunnen zien, ben je van harte uitgenodigd in onze werkplaats in IJsselmuiden.

Eetkamerbank op maat

Hoe weet je zeker dat een eetkamerbank wel past aan je tafel? Dat is heel simpel. Het meest praktisch is het als je de bank na gebruik onder de tafel kunt schuiven, tussen de tafelpoten dus. Je kunt dan ook gewoon de ruimte tussen de twee poten opmeten, en aan de hand daarvan bepalen welke maat je nodig hebt. Bij de Sfeerhoeve hebben we dan ook diverse maten van deze banken te verkrijgen. Het begint al bij 86 centimeter voor aan een niet al te grote tafel, tot een bank van wel 3,5 meter! Zo weet je zeker dat ook jouw maat er tussen zit. Om de industriële look van de bank extra te accentueren, worden alle banken geleverd met een stalen onderstel.

Showroom in IJsselmuiden

Ben je er nog niet uit welke maat eetkamerbank je moet nemen, of twijfel je over de kleur of het materiaal? Wil je gelijk een complete eethoek kopen? Dan ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom in IJsselmuiden. Hier kun je niet alleen de meubels bekijken, je krijgt gelijk een uniek inkijkje over hoe de meubels gemaakt worden. Je bent van harte welkom!