Hoe kan ik mijn thuiswerkplek inrichten

Het is nog geeneens zo heel lang geleden, dat vrijwel iedereen die voor een baas werkte ook daadwerkelijk fysiek op de werklocatie aanwezig was. Dat is in een paar jaar tijd volledig omgeslagen, en nu zie je steeds meer mensen online werken vanuit huis. Het gaat hier dan vaak om bijvoorbeeld administratieve taken, tekstverwerken of soms zelfs inpakwerk. Als jouw baan het toelaat om af en toe thuis te werken, is het wel zo fijn hier je eigen plek voor te hebben. Op deze manier wordt je niet afgeleid, en zorg je ervoor dat je productief blijft. Het is dan ook belangrijk om een goede thuiswerkplek te creëeren, met hierin de juiste meubelen. Hier kan de Sfeerhoeve je bij helpen!

Vanuit huis werken is een uitdaging

Vanuit huis werken, dat wil toch iedereen? Heerlijk in je eigen omgeving en alles in je eigen ritme doen. Maar is dit altijd wel zo? Een veelgehoorde klacht is juist de afleiding waar je thuis last van hebt. Want je kunt best de was even tussendoor doen. Of een keer de stofzuiger door het huis halen, dat kun je toch makkelijk doen als je toch thuis bent? Juist hier schuilt het gevaar dat je meer bezig bent met huishoudelijke klusjes dan met het werk zelf. Want of je nu zelfstandige bent of voor een baas werkt, er wordt alsnog van je verwacht dat het werk afkomt. Als je je teveel laat meeslepen, heb je kans dat je de gemiste uurtjes s’avonds nog even moet inhalen, en daar heeft natuurlijk niet iedereen zin in. Maak daarom een rustig plekje voor jezelf, zonder teveel afleiding. Richt een aparte kamer in, of scherm jouw werkplek thuis af met een kamerscherm.

Hoe ga ik mijn werkplek thuis inrichten

Het belangrijkste van je werkplek, is natuurlijk de daadwerkelijke plek waar het werk uitgevoerd moet worden. Dit zal in veel gevallen een computer zijn die ergens op moet staan, maar het kan bijvoorbeeld ook een inpaktafel zijn. Een eettafel is daarom prima geschikt als bureau. Overdag kun je het dan gebruiken als je werkplek, en s’avonds gewoon voor het avondeten. Een tafelblad heeft vaak meer dan voldoende ruimte voor een muis en toetsenbord, en pen en papier, een telefoon of een printer past hier ook makkelijk bij. Bij de Sfeerhoeve hebben we een grote diversiteit in eiken eettafels, die zich uitstekend lenen om een werkplek thuis in te richten. Vanwege de diversiteit in afmetingen kun je alle kanten op. En zeg nou zelf, je thuiswerkplek mag er toch best wel een beetje sfeervol uitzien? Dat zal zeker inspirerend werken.

Voorkom rugklachten bij thuiswerk

Een ander probleem waar thuiswerkers wel eens mee te maken hebben, zijn rugklachten. Met de laptop op schoot lekker thuis op de bank onderuit hangen klinkt verleidelijk, maar is iets waar je zeker spijt van gaat krijgen als je enkele uren in dezelfde houding zit. Wij adviseren daarom ook om gewoon rechtop aan een eettafel te gaan zitten. Een eetkamerstoel zorgt eigenlijk automatisch al voor de goede houding. Ook kun je natuurlijk een bureaustoel makkelijk even onder de tafel schuiven, zodat je goed rechtop zit. Het praktische van eetkamerstoelen is ook weer dat je werkplek eigenlijk altijd voor je klaar staat, en dat je het na de tijd eigenlijk niet op hoeft te ruimen. De Sfeerhoeve heeft een breed assortiment eetkamerstoelen, die prima passen bij je eettafel. Omdat het oog ook wat wil, vergeet dan niet om direct mooie tapijttegels bij Sparo te bestellen.

Zorg voor een plek om te ontspannen

Vergeet je bij je thuiswerkplek niet om voor ontspanning te zorgen? Het is goed dat je af en toe even beweegt, en juist even wegloopt van je werkplek. Heb je een wat langere pauze gepland? Ga dan een stukje lopen of zorg voor ontspanning. Als het slecht weer is ga je niet zo snel de deur uit. Zet daarom een lekkere fauteuil in je werkkamer, en maak het geheel af met een salontafel of bijzettafel. Zo heb je een ideaal plekje om even te ontspannen, of gebruik het juist tijdens het werk om dingen na te lezen of op te zoeken. Een kopje koffie erbij zorgt voor hernieuwde energie!

Tips voor een werkplek thuis

Naast de meubels die je wil gebruiken op je thuiswerkplek in te richten, zijn er ook andere belangrijke factoren waar je rekening mee moet houden:

• Verlichting is erg belangrijk als je jouw werkplek thuis wilt inrichten. Het werkt veel prettiger als de plek waar je werkt goed verlicht is. Met name in de wintermaanden is dit wel eens een onderschat probleem. Daglicht is namelijk goed voor je lichaam en je humeur, en tijdens grijze winterdagen is er lang niet altijd genoeg daglicht voorhanden. Zorg dus voor goede en sfeervolle verlichting.

• Zorg ervoor dat je een aangename temperatuur bij je werkplek creëert. Als het te koud is zit je continue te rillen en wordt je daardoor afgeleid. Maar ook te warm is niet fijn, en kan voor hoofdpijn en vermoeidheid zorgen.

• Als je in een afgesloten ruimte zit, let er dan wel op dat er voldoende zuurstof de kamer in kan. Dit doe je simpelweg door de deur of het raam open in ieder geval enkele periodes per dag open te zetten.

• Werk vanuit een planning. Op deze manier kun je zien wat er nog gedaan moet worden, en ben je minder geneigd tussendoor even andere dingen te gaan doen.

• Neem pauzes! De boog kan niet altijd gespannen zijn en onderzoek heeft aangetoond dat alleen maar stug werken juist negatief werkt.

De Sfeerhoeve richt jouw thuiswerkplek in

Natuurlijk zijn de ergonomische én economische argumenten van belang tijdens het inrichten van je werkplek. Toch vinden wij dat je ook niet uit het oog moet verliezen dat je werkplek er best sfeervol uit mag zien. Als je een mooie tafel uitkiest met bijpassende stoelen en een lekkere fauteuil, dan kan dit allemaal in dezelfde stijl. Ook reuze handig voor het opbergen van boeken, een printer of je dossiers, zijn onze eiken wandplanken. Hang deze aan de wand vlakbij je werkplek of in je werkkamer, en je hebt alles wat je nodig hebt bij de hand. Als je nieuwsgierig bent geworden naar ons assortiment werkplek meubels, zien we je graag eens in onze werkplaats in IJsselmuiden. Indien gewenst kun je hier jouw speciale wensen direct doorgeven.

Thuis studeren met een goed bureau

Natuurlijk is het ook voor studenten erg belangrijk om te beschikken over goede faciliteiten als het gaat om studiemateriaal, bureaus en bureaustoelen. Of je nu klassikaal onderwijs volgt of een thuisstudie; er zal huiswerk moeten worden gemaakt. Met een stijlvol houten bureau kan het het thuis-studeren veel makkelijker worden gemaakt. Eigenlijk spreken we over dezelfde effecten en voordelen als bij mensen die thuis willen werken. Een stevige tafel, met voldoende ruimte (180 cm breed en 90 cm diep) en een goede stoel of bank; dan gaat huiswerk maken voor bijvoorbeeld wiskunde, economie, natuurkunde of scheikunde veel makkelijker. Zo is je diploma misschien wel een stuk sneller in zicht!