Nieuw interieur? Ga voor eiken meubels!

Heb je net je woonkamer opgeknapt? Of heb je misschien net een nieuw huis gekocht en ben je bezig met de inrichting? Een belangrijke keuze die je dan moet maken, is de keuze voor nieuwe meubels! Een moeilijke, maar ook wel weer leuke keuze. Want er zijn zoveel verschillende soorten en stijlen meubels te krijgen, dat het je soms wel duizelt. Een van de afwegingen die je maakt, is de kwaliteit van je nieuwe meubels. Wil je graag meubels die lang meegaan en onderhoudsarm zijn? Wij bij de Sfeerhoeve hebben dan een duidelijk advies voor je. Eiken meubels zijn van topkwaliteit en als je ze goed onderhoud dan kunnen ze erg lang meegaan. Het leuke is ook dat je ze in diverse kleuren kunt verkrijgen door middel van het aanbrengen van een olie in de gewenste kleur.

Eiken brengt sfeer aan je interieur

Eiken meubels zijn duurzaam, en gaan dus erg lang mee. Helemaal als je ze (laat) behandelen met een olie of blanke lak, zul je er vele jaren plezier van hebben. Duurzaam is leuk, maar voegt eiken ook iets toe aan je interieur? Hier kunnen we volmondig ja op zeggen! Helemaal als je van een landelijke en industriële uitstraling houdt, dan is eiken echt iets voor jou. De robuuste meubelen krijgen vaak nog een extra dimensie door het eiken te combineren met staal. Omdat geen enkele boom hetzelfde is, is ook elk meubel weer anders en dit geeft een uniek karakter aan de meubels. Eiken laat zich ook prima lenen om te combineren met stoelen in allerlei kleuren. Eigenlijk elke kleur eetkamerstoel past wel bij eiken. En het wordt weer helemaal een geheel als je eetstoelen of fauteuils kiest die ook een stalen poot hebben.

Kenmerken en voordelen van eiken meubels

Massief eiken meubelen staan als sinds jaar en dag bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid. Enkele andere voordelen zijn:

• Het is een harde en daardoor sterke houtsoort

• Elk meubel is uniek door noesten, nerven en structuurverschillen

• Eiken meubels hebben een natuurlijke uitstraling

• Na een goede afwerking is er een minimale kans op splinters

• Eiken is door middel van olie in elke gewenste kleur verkrijgbaar

• Eiken meubilair is, zeker na behandeling, slijt -en krasvast

• Eiken meubels zijn makkelijk schoon te maken

Kortom, met eiken meubilair maak je een goede keuze en kun je alle kanten op.

Afwerking en onderhoud van eiken meubels

Als je een eikenhouten meubel direct in de juiste kleur wilt hebben, kan De Sfeerhoeve dit natuurlijk voor je doen. Dit zorgt direct voor een goede bescherming tegen kringen en vlekken. Bovendien behoudt het eiken meubilair met een olielaag zijn natuurlijke uitstraling.

Ook kun je kiezen voor een transparante laklaag. Zo behoudt je de oorspronkelijke kleur van het meubel, maar is het wel beschermd tegen kringen en vlekken. Mocht je toch gaan voor onbehandeld eiken meubelen, dan willen we je er wel op wijzen dat dit iets meer onderhoud vergt. Zet je bijvoorbeeld een glas op je onbehandelde salontafel, dan kun je er vanuit gaan dat er zich een kring zal vormen. De kring zal wel weer makkelijk weg te krijgen zijn met bijvoorbeeld een staalwol.

Bij De Sfeerhoeve kun je kiezen uit 15 verschillende soorten olie waarmee je kleur aan de meubels geeft. Hierdoor creëer je bijvoorbeeld mooie grijs eiken meubels, licht eiken meubels, of bijvoorbeeld white wash eiken meubels. Alles is mogelijk, en je kunt dit direct aangeven tijdens het bestellen. Natuurlijk kunnen we ons ook voorstellen dat je liever de kleur eerst in het echt ziet. In onze showroom in IJsselmuiden kun je daarom aan de hand van kleurstalen zien wat de kleur gaat worden. Kom eens langs als je in de buurt bent, en we zullen je gelijk vertellen over alle mogelijkheden.

Eiken meubels met staal gecombineerd

Als je van industriële meubels houdt, moet je wat ons betreft kiezen voor eiken meubels met staal. Eiken meubilair is van zichzelf al stoer en robuust, maar gecombineerd met staal geeft het nog meer een landelijke en natuurlijke uitstraling aan jouw interieur. Een eettafel met stalen poot in de kleur matzwart, wit, of de oorspronkelijke staalkleur staat echt super in elk interieur, helemaal als je dit combineert met stoelen die ook voorzien zijn van een stalen onderstel. Ook de andere meubels zijn verkrijgbaar in deze combi. Eiken salontafels met staal, een op maat gemaakte kast voorzien van stalen onderdelen, een eiken dressoir of eiken TV meubel, werkelijk alles is mogelijk!

Eiken meubelen op maat

Misschien vinden wij het echte maatwerk bij De Sfeerhoeve nog wel het allerleukst om te maken. Op de website vind je een greep uit onze collectie, van producten die het vaakst worden verkocht. Maar als je bijvoorbeeld bij onze projecten kijkt, zie je al dat we veel meer kunnen. Een eiken kast op maat gemaakt, of een mooi eiken dressoir, wij draaien onze hand er niet voor om. Wij kunnen alle soorten eiken meubelen op maat maken, dus kom eens langs en kijk samen met ons wat er mogelijk is. Mogelijk heb je een voorbeeld uit een magazine of bijvoorbeeld Instagram of Pinterest beschikbaar. Neem dit dan mee of stuur het door, dan kunnen we aan de hand daarvan bepalen hoe we jouw favoriete meubel vorm gaan geven.

Meubelzaak Overijssel? Kom naar de Sfeerhoeve!

Foto’s zijn mooi, maar het allerleukste van nieuwe meubels uitkiezen is toch echt zelf zien en voelen! Onze showroom en werkplaats is 5 dagen per week open, dus als je eens in de buurt bent is het zeker de moeite waard zelf eens langs te komen. Misschien geeft het je zelfs wel extra inspiratie! Omdat de werkplaats direct aan de showroom vast zit, kun je een kijkje nemen in het proces hoe meubels gemaakt worden, en ontdek je daar iets waar je nog helemaal niet aan gedacht hebt en wordt je op slag verliefd op een meubel.