Wat is leer nou eigenlijk?

leer

Leer is een mooi puur en duurzaam natuurproduct wat al honderden jaren gebruikt wordt. Leer is sterk en geeft wat extra's aan je stoel of bank.Het leer wat voor onze producten gebruikt wordt komt uit Europa. In Italië wordt het gelooid, gewassen, gekleurd en bewerkt waarna het gebruikt wordt voor het bekleden van meubels.Leer is een natuurproduct. Het leer kan sporen bevatten van insectenbeten, littekens of verkleuringen. Dit geeft ook juist een bepaalde charme aan het product.We leveren een breed assortiment aan zitmeubelen in gepoetst leer en geschuurd leer. In beide gevallen vormt leer van uitstekende kwaliteit de basis en wordt het met de hand op ambachtelijke wijze bewerkt tot een mooi en solide eindproduct.

Gepoetst leer

gepoetst leer

Dit leer kenmerkt zich door een lichte glans op het leer en is er in 8 verschillende kleuren. Het wordt met de hand ingewassen en heeft een wat meer klassieke uitstraling. Het leer bepaald de uiteindelijke kleur waardoor er kleurverschillen kunnen zijn.
Dat is nou juist 1 van de charmes van een natuurproduct zoals leer. Dit is erg mooi te zien bij onze eetkamerbanken.


Geschuurd leer

geschuurd leer

Dit leer kenmerkt zich door de matte uitstraling en is er in 21 verschillende kleuren.. Ook wel Afrika leer genoemd. Ook hier kan er sprake zijn van sporen in het leer. Het leer wordt alvorens het kleuren met de hand geschuurd waardoor het opgeruwd wordt. Deze behandeling geeft een meer eigentijdse en stoere look aan het leer, zoals bijvoorbeeld bij onze leren eetkamerstoelen te zien is.

Onderhoud van leren meubelen

Leer is een natuurproduct en vergt dus ook onderhoud om er langer van te kunnen genieten.
Door gebruik en andere invloeden van buitenaf zoals warmte en zonlicht kan het leer verkleuren of te snel drogen. Van belang is hier dus rekening mee te houden en het leer te onderhouden met een speciaal daarvoor bestemde olie. Zo hou je het leer soepel is het beter schoon te houden.

Gebruik bij het schoonmaken geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze tasten de beschermlaag juist aan.

Kleuren leer

Gepoetst leer

       


Geschuurd leer


Moro Lontra Tin Tanganica Cosmos Dark_Blue Baltico Mangrovia 


Turtle dark green Olive Tabac Walnut Cognac Mou Super_Black


Penna Silver_GRey Milk_White Aubergine Zenzero Theaterrood