Een greep uit alle projecten van de Sfeerhoeve

eiken wandplank maken

Project: Eiken wandplank maken

Nee, de stapel hout op de foto belandt niet in de open haard. Maar we kunnen ons zo voorstellen dat je wel denkt, wat moet je met zo'n stapel hout? Je kunt bijna niet bevatten dat deze stapel binnen afzienbare tijd klaar is om aan de muur te hangen, maar dit is toch echt zo. Vanwege de grote vraag, maken we de eiken wandplanken vast op maat. Zo zijn we klaar om ze direct te verzenden als er een aanvraag komt. Dit doen we vaak tussen de projecten door. De eiken planken worden op maat gemaakt, en natuurlijk netjes afgewerkt. Sommige klanten hebben de wens om er gaten in te hebben, om bijvoorbeeld een snoer van een lamp door te laten lopen. Dit doen wij natuurlijk graag! Let er wel even op dat je dan eerst even contact opneemt met de Sfeerhoeve. Van deze stapel hout worden zowel zwevende wandplanken gemaakt, als wandplanken met stalen wandbeugels. De wandbeugels kun je ook in verschillende kleuren krijgen, zodat je dit aan kunt passen aan je eigen interieur. Mat wit, mat zwart, of gewoon een blanke coating behoren tot de mogelijkheden.

massief eiken salontafel

Project: Massief eiken salontafel

We kregen een aanvraag voor een massief eiken salontafel. Nu oogt een eiken salontafel al gauw massief, maar deze klant wilde iets heel speciaals. Hij wilde een salontafel met een blad van maar liefst 20 centimeter, gecombineerd met stalen, mat zwarte poten. De salontafel oogt dan ook als een massief blok, wat het erg stoer en robuust maakt. Helemaal de combinatie met het staal maakt deze salontafel echt een opvallende verschijning in je interieur. Het eindresultaat mag er zijn, want was er in het begin alleen een stapel eiken planken, aan het eind stond er een mooie industriële eiken salontafel bij deze mensen in de kamer. De totale afmeting van deze salontafel is 120 bij 60 bij 40 centimeter. Uiteraard zijn er ook andere afmetingen mogelijk. Wist je trouwens dat je voor de kleur van het hout kunt kiezen uit diverse kleuren en behandelingen? Voor het onderhoud van eiken meubels gebruiken wij vaak hardwaxolie. Wil je dit in een speciale kleur, vraag dan even naar de mogelijkheden. Anders wordt de salontafel geleverd met een kleurloze variant.

Eiken tafel met matrixpoot

Project: Eiken tafel met matrix-poot

Hoe wordt een tafel nu eigenlijk gemaakt? We zullen jullie eens meenemen door het proces. We kregen een aanvraag van een klant voor een massief eiken eetkamertafel van 250 centimeter . Zoals je op de foto ziet is het maken van de matrix poot nog een heel karwei. Deze moet namelijk precies goed zijn, anders is de tafel niet stabiel. Het grote voordeel van een dergelijke matrix poot is dat het blad als het ware zweeft, en je daarom erg gemakkelijk je eetkamerstoelen eronder kwijt kunt. Met een afmeting van 250 centimeter kun je er met gemak 6 eetkamerstoelen bij zetten. Vervolgens worden in onze werkplaats in IJsselmuiden de eiken planken aan elkaar gelijmd, zodat er een massief eiken blad ontstaat. De planken worden vantevoren goed gedroogd, zodat de kans op scheurtjes minimaal is. Al geeft een haarscheurtje een dergelijk blad ook wel weer extra karakter. Het eindresultaat mag er zijn! Wil jij nou ook een eiken eettafel op maat, neem dan direct even contact met ons op.