Wat is leer nou eigenlijk?

Leer is een mooi puur en duurzaam natuurproduct wat al honderden jaren gebruikt wordt. Leer is sterk en geeft wat extra's aan je stoel of bank.

Het leer wat voor onze producten gebruikt wordt komt uit Europa. In Italië wordt het gelooid, gewassen, gekleurd en bewerkt waarna het gebruikt wordt voor het bekleden van meubels.

Leer is een natuurproduct. Het leer kan sporen bevatten van insectenbeten, littekens of verkleuringen. Dit geeft ook juist een bepaalde charme aan het product.

We leveren een breed assortiment aan zitmeubelen in gepoetst leer en geschuurd leer. In beide gevallen vormt leer van uitstekende kwaliteit de basis en wordt het met de hand op ambachtelijke wijze bewerkt tot een mooi en solide eindproduct.

Gepoetst leer

Dit leer kenmerkt zich door een lichte glans op het leer en is er in 8 verschillende kleuren. Het leer wordt met de hand ingewassen. Dit leer heeft een wat meer klassieke uitstraling. Het leer bepaald de uiteindelijke kleur waardoor er kleurverschillen kunnen zijn.

Geschuurd leer

Dit leer kenmerkt zich door de matte uitstraling en is er in 21 verschillende kleuren.. Ook wel Afrika leer genoemd. Ook hier kan er sprake zijn van sporen in het leer.

Onderhoud van leren meubelen

Leer is een natuurproduct en vergt dus ook onderhoud om er langer van te kunnen genieten. Door gebruik en andere invloeden van buitenaf zoals warmte en zonlicht kan het leer verkleuren of te snel drogen. Van belang is hier dus rekening mee te houden en het leer te onderhouden met een speciaal daarvoor bestemde olie. Zo hou je het leer soepel is het beter schoon te houden.

Gebruik bij het schoonmaken geen agressieve schoonmaakmiddelen. Deze tasten de beschermlaag juist aan.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Fauteuil Guus
  Fauteuil Guus

  Fauteuil Guus

  Levering 10-12 weken

 2. Fauteuil Chris
  Fauteuil Chris

  Fauteuil Chris

  Levering 10-12 weken

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren