Op zoek naar een ronde eiken eettafel?

De ronde eiken tafel is duidelijk aan een opmars bezig. Waar enkele jaren geleden vaak nog blindelings voor een traditionele rechthoekige of vierkante tafel werd gekozen, is de ronde eettafel weer helemaal terug van weggeweest. Kiezen voor een ronde eiken eettafel is kiezen voor gezelligheid en gemak. Want aan een ronde tafel zit je dicht bij elkaar zonder dat het krap wordt, en dit is dan ook ideaal voor een goed gesprek met je tafelpartner(s). Ook is het een groot voordeel dat iedereen goed bij de spullen kan die op tafel staan, zodat je bijvoorbeeld tijdens een diner niet constant het eten hoeft door te geven dat op tafel staat. Een ronde tafel wordt ook steeds populairder bij bedrijven, om bijvoorbeeld vergaderingen een wat losser karakter te geven.

Eiken ronde tafel op maat gemaakt

Gelukkig heeft iedereen een eigen smaak, en elk interieur is uniek. Als je kiest voor een ronde eettafel, is een belangrijke keuze de maat van de tafel. Want kies je een te grote tafel, dan kun je er al gauw niet meer langs lopen, en kies je per ongeluk een te kleine tafel, dan kun je maar zo een zit plek te kort komen. Bij de Sfeerhoeve kun je zelf de maat kiezen, zodat je altijd de juiste afmeting kiest. Je kunt er vanuit gaan dat je aan een tafel met een diameter van 1.2 meter al gauw 4 eetkamerstoelen kunt plaatsen. Zo heb je ruim voldoende zitplaatsen in een niet al te groot huishouden. Heb je een grote ronde tafel nodig, voor bijvoorbeeld 6 tot 8 personen, dan kun je een tafel van 1.5 of 1.6 meter kiezen.

Als je een keuze in de afmeting hebt gemaakt, kun je gaan nadenken over het soort onderstel en de afwerking van de tafel. Omdat we het toch al over het blad hebben, zullen we eerst de afwerking eens met je doornemen. Een eiken ronde eettafel wordt door de Sfeerhoeve glad afgewerkt, zodat je niet met je mouw of andere kledingstukken ergens achter blijft haken. Het voorkomt splinters, en een gladde eiken tafel is makkelijk schoon te houden. Wil je juist een ronde tafel met een meer natuurlijk karakter, kun je eens kijken naar een boomstamtafel met ronde vormen. Informeer even per mail, of kom eens langs in onze showroom om hier een keuze in te maken. Ook moet er een keuze voor de kleur gemaakt worden. Veel mensen vinden het mooi als het eiken zijn eigen kleur behoudt, omdat dit de tafels een natuurlijk karakter geeft. Maar past de natuurlijke eiken kleur niet in je interieur, dan kunnen wij de ronde eettafel in de door jou gewenste kleur leveren. Je kunt dit aangeven tijdens het bestellen. Geef je geen kleur voorkeur op, dan zullen we de tafel met een blanke lak afwerken. Hierdoor behoudt de tafel zijn eigen kleur, maar heeft het een beschermlaagje zodat de tafel beschermd is tegen krassen en kringen, en erg makkelijk schoon te maken is.

Stalen onderstel ronde eiken eettafel

Een unieke ronde eettafel van eiken, verdient een uniek onderstel. Nu is een stalen onderstel bij een tafel altijd anders dan bij bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige tafel, omdat deze natuurlijk vaak 4 poten hebben. Een ronde tafel heeft maar 1 poot, maar hier zijn gelukkig ook enkele variaties in. Zo past een X-poot of een matrixpoot uitstekend onder een ronde tafel. Maar ook een eigen idee kan (indien mogelijk natuurlijk) toegepast worden, omdat de stalen poten maatwerk zijn, en dus speciaal voor jou gemaakt kunnen worden. Als je nog twijfelt, kan de Sfeerhoeve je natuurlijk altijd adviseren over welke poot praktisch, maar ook stabiel genoeg is. Net als bij het blad kun je ook bij het stalen onderstel kiezen uit diverse kleuren. Je kunt er voor kiezen dat de poot een blanke lak krijgt, waardoor het zijn staalkleur behoudt. Maar ook een zwarte of witte poedercoating behoord tot de mogelijkheden. Zo kun je dus ook het onderstel van de ronde tafel aanpassen aan jouw interieur.

Onderhoud ronde eiken tafel

We hebben het al over de kleur van het tafelblad gehad, maar ook als er toch al een lak of wax op de tafel zit, moet deze nog onderhouden worden. Een vochtige doek volstaat voor de dagelijkse schoonmaak, maar afhankelijk van het gebruik van de tafel moet je er rekening mee houden dat de laklaag elke twee of drie jaar vernieuwd moet worden. Op deze manier kun je lang van je ronde eettafel genieten. Dit gaat gelukkig vrij gemakkelijk. Als je de tafel licht geschuurd hebt, en ontvet hebt, kun je een nieuwe laag aanbrengen. We hebben enkele tips voor het onderhouden van meubels voor je, en natuurlijk kun je ons benaderen als je nog niet precies weet hoe of wat.

Showroom in IJsselmuiden

Het zoeken naar een ronde eettafel blijft lastig, en wij kunnen ons zo voorstellen dat je het prettig vind om de tafel eerst te zien, voordat je het gaat kopen. De kleur in het echt is toch net even anders dan als van een plaatje, en als je een tafel in het echt ziet kun je toch net even beter inschatten of je voldoende zitplaatsen hebt rondom. Vragen over de kleur en het onderhoud kun je ter plekke stellen, zodat je precies weet wat je te wachten staat. Daarom ben je van harte welkom in onze werkplaats en showroom. Niet alleen kun je hier de tafel in het echt zien, je kunt zelfs zien hoe wij onze meubels maken, en wat wij nog meer in ons assortiment hebben. Misschien wordt je wel geïnspireerd, en kies je er gelijk nieuwe eetkamerstoelen, een tv kast van eiken en een eiken salontafel bij uit! We zien je graag eens in IJsselmuiden!