Ophangen zwevende wandplanken

Zwevende wandplanken

Een echte hype van dit moment zijn de zwevende eiken wandplanken voor aan de wand. Te denken valt aan een zwevende eiken wandplank voor in de keuken, al dan niet in plaats van hangende kastjes. Uiterst functioneel en tevens sfeervol. We maken deze zwevende wandplanken geheel op maat in de lengte van 30 cm, 100 cm, 200 cm, 300 cm tot wel 400 cm lang. De zwevende wandplanken maken we met een dieptemaat van 20 cm, 25 cm en 30 cm met een speciaal daarvoor bestemd blind bevestigingssysteem. Meestal wordt er gekozen voor een zwevende wandplank met een diepte van 20 of 25 cm. Mocht je nu op zoek zijn naar een diepere wandplank dan 30 cm, dan maken wij hiervoor zwevende wandplanken met een nis-bevestiging. Dit betekent dat de eiken wandplank tussen 2 wanden gemonteerd dient te worden. Dan kunnen we de diepte van de wandplank aanpassen aan jouw wensen.

Mocht je bij De Sfeerhoeve een zwevende wandplank bestellen dan wordt het bevestigingssysteem altijd meegeleverd. Het enige wat je zelf moet doen is het ophangen van de zwevende wandplank. Hierover meer onder het kopje montage van een zwevende wandplank.

Zwevende eiken wandplanken zijn er in verschillende modellen. Zo heb je de strakke eiken wandplank met 4 strakke zijden en de eiken boomstam wandplank met de natuurlijke boomstam rand aan de voorzijde. Wij zorgen er altijd voor dat de de wandplanken glad afgewerkt worden door deze grondig te schuren zodat de plank geheel vrij is van splinters. Hierna wordt deze behandeld met een hardwax olie in een kleur naar wens of een kleurloze matte lak. Zo is de eiken wandplank beschermd tegen vlekken en is deze waterafstotend, dus kun je hem afnemen met een doek. Onze wandplanken zijn dus ook geschikt voor in de badkamer.

Mocht een zwevende wandplank toch niet zijn wat je wil, kan je natuurlijk voor een eiken wandplank met stalen beugels gaan. Deze beugels zijn verkrijgbaar in staal, wit en zwart matte kleur, en zijn erg stoer. Ze passen dan ook prima in een interieur met industriële look.

Kiezen van het juiste model wandplank

Er zijn op dit moment zoveel mogelijkheden als het gaat het model eiken wandplank, de afmetingen en de kleurafwerking. Waar je mee moet beginnen is natuurlijk te kiezen voor datgene wat je aanspreekt. Dan moet je weten waar deze wandplank komt te hangen. Van belang zijn aantal dingen welke we voor je opsommen.

• Hou er rekening mee dat de wand waar de zwevende wandplank komt te hangen een massieve wand is. Dit kan een buitenmuur van kalkzandsteen zijn of een binnenwand van gipsblokken. Montage aan een holle wand raden wij niet aan.

• Bepaal of de wandplanken vrij aan de wand komt te hangen, in een hoek of tussen 2 wanden. Als deze strak tussen 2 wanden dient te komen adviseren wij een zwevende wandplank met nis-bevestiging aan.

• Kies je voor een strak eiken wandplank of een boomstam wandplank. En strak model past vrijwel in ieder interieur. Strakke lijnen zorgen over het algemeen voor rust en zal eerder opgaan in de omliggende ruimte. Een boomstam wandplank is juist weer speels en zorgt er door de natuurlijke welvingen voor dat deze meer in het oog zal springen. Zeker als je kiest voor meerdere wandplanken is het goed om te beseffen dat de natuurlijke loop van een boomstam wandplank verschillend is. Als je meerdere planken dicht bij elkaar ophangt dan bestaat de kans dat het te onrustig wordt.

• Kies je voor een kleurafwerking of ga je voor een zo natuurlijk mogelijke uitstraling? Wij werken onze eiken wandplanken af met een sterke hardwax olie in verschillende kleuren of met een kleurloze matte lak. Beiden bestand tegen vlekken en goed afneembaar. Onze kleurvoorbeelden (foto of link) geven een zo goed mogelijk beeld van de kleur, echter kan de kleur altijd afwijken van deze foto vooral omdat het eiken een natuurproduct is. Iedere plank heeft zijn eigen kleur en structuur wat je altijd zult blijven zien. Wil je hierin meer zekerheid of een echt voorbeeld zien, dan kun je deze bezichtigen in onze showroom. De kleurloze matte lak zorgt ervoor dat de natuurlijke kleur van het eiken zichtbaar blijft.

Montage van de zwevende eiken wandplank.

De montage van een zwevende eiken wandplank is heel goed zelf te doen. Wij doen het voorwerk en zorgen dat alles meegeleverd wordt. Zorg ervoor dat je het samen doet. Zo kan de ander altijd even helpen of meekijken.

Wat heb je nodig:

• Een potlood

• Een meetlint

• Waterpas

• Hamer

• Knijptang of waterpomptang

• Klopboormachine

• betonboortjes 6, 8 en 10 mm (10 mm is de uiteindelijke maat)

• Stofzuiger

Hier volgen de montage stappen. (Wandplanken met nis bevestiging benadrukken we later)

Haal de wandplank uit de verpakking en plaats deze tegen de wand met de gaten (achterzijde) omhoog. Leg de waterpas op de eiken wandplank en neem het hart van de gaten over op de muur.

Boor de gaten in de muur. Boor eerst met een kleiner boortje voor, alvorens met de 10 mm boor het gat uit te boren. Zo werk je nauwkeuriger. Zuig het stof direct weg tijdens het boren en let er op dat je zo recht als mogelijk boort.

Sla de pluggen voorzichtig in de muur en draai de meegeleverde pinnen met behulp van een tang vast tot ze niet verder kunnen. De pinnen zijn excentrisch waardoor je deze kunt verstellen door een slag te draaien.

Schuif nu als laatste de wandplank over de geplaatste pinnen. Het kan zijn dat deze heel stroef gaat. Je kunt dan 1 of enkele pinnen wat bijstellen. Nu moet het makkelijker gaan. Zorg ervoor dat de wandplank zo gelijkmatig als mogelijk over de pinnen schuift. Met de muis van je hand kun je de plank aanduwen tot de plank geheel tegen de wand zit.

Nu kun je de wandplank in gebruik nemen.

Montage nis plank

Bepaal eerst de hoogte van de eiken nisplank en en zorg dat je deze mbv een waterpas op de wanden overneemt.

Plaats nu eerst de eiken strips met behulp van de meegeleverde bevestigingsmateriaal aan de zijwanden.

Schuif nu de eiken wandplank over de strips tot aan de achterwand.

Transport van eiken wandplanken

Onze eiken wandplanken worden gratis geleverd door heel Nederland en België. Wij besteden het transport uit aan daarvoor gespecialiseerde bedrijven. Wij verpakken de eiken wandplank zorgvuldig zodat deze ongeschonden bij je thuis afgeleverd wordt.

Op het moment dat je bij ons besteld hebt, dan krijg je per mail een bevestiging van ons dat je bestelling verwerkt wordt. Vanaf dat moment hanteren wij een levertijd van 2 tot 4 weken. Op het moment dat je bestelling klaar is ontvang je van de transporteur een mail met de verwachte leverdatum en tijdstip.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de bestelling zelf af te halen. Dat scheelt tijd en geld!