Eiken eettafel met stalen poten

Wat geeft een tafel nou de ultieme industriële look? Juist, het eiken gecombineerd met de stalen poten! Deze look kun je in vrijwel je gehele interieur doortrekken. Want natuurlijk is een eettafel met metalen onderstel erg mooi, maar ook salontafels, bijzettafels, TV kasten en zelfs eetkamerstoelen zijn verkrijgbaar met stalen onderstel. Als je alles in hetzelfde stijltje hebt staan in jouw interieur, geeft dit rust en maakt het alles één geheel. Maar hoe worden die stalen onderstellen nou gemaakt? En wat voor vormen en kleuren zijn er beschikbaar? Lees verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is bij de Sfeerhoeve.

Kwalitatief stalen onderstel

De stalen onderstellen die wij gebruiken om onze meubels te maken, zijn natuurlijk van kwalitatief goed staal, dat een leven lang meegaat. Ze worden aan elkaar gelast door gekwalificeerde lassers, wat er niet alleen voor zorgt dat het er perfect uitziet, maar ook dat het erg veilig is. Omdat we alle productie in eigen hand hebben, zijn er verschillende kokermaten mogelijk. Dus hou je meer van robuust, dan kunnen we extra dikke stalen poten leveren. Wil je bij jouw salontafel juist een subtiele stalen poot, dan zijn hier ook voldoende mogelijkheden in. Heb je zelf al een mooi tafelblad en zoek je hier losse metalen poten voor, dan kunnen wij je ook vast helpen. Informeer per mail of telefoon even naar de mogelijkheden.

Verschillende vormen industriële poten

Wil je een stalen poot onder jouw tafel, of een geheel nieuw interieur met stalen frames die bij elkaar passen? Dan heb je nog wat keuzes te maken! Er zijn verschillende soorten en modellen, zodat je eerst de keuze voor een vorm moet gaan maken. Het stalen onderstel moet natuurlijk wel bij de rest van je interieur passen! Bij een eettafel moet je ook de juiste afweging maken, niet elk model poot is namelijk even praktisch. Vraag jezelf daarom het volgende af:

Wordt jouw eettafel vaak gebruikt door veel mensen tegelijk?

Als jouw eettafel vaak gebruikt gaat worden, en je bijvoorbeeld een extra plek wilt creëren door ook een zitplek te maken aan het hoofd van de tafel, dan is een X-Poot niet de beste keuze. Er blijft namelijk erg weinig beenruimte over voor degene die aan het hoofd van de tafel zit. Je kunt dan beter een A, N, of U-Poot kiezen. Bij de A -en U-Poot kan een eetkamerstoel soms niet helemaal onder de tafel worden geschoven vanwege de dwarsbalk aan de onderkant van het stalen frame.

Wat is jouw ideale tafelhoogte?

De meeste volwassen mensen zijn tussen de 1.75 en 1.90 meter lang. De beste zithouding krijg je dan als je een tafel kiest van 76-78 centimeter hoog. Als je dan tafelpoten kiest met een hoogte van 72-73 centimeter en een tafelblad tussen de 3 en 6 centimeter, dan zit je altijd goed. De dikte van 3 centimeter is al gauw bereikt voor een eiken blad, en sommige boomstambladen zijn zelfs tot 8 (!) centimeter dik! Hou hiermee rekening met de hoogte van de poten.

Welke poot past bij welke breedte van de tafel?

De meeste eettafels zijn tussen de 90 en 100 centimeter breedt. Qua verhouding past daar het beste een stalen poot van 85 centimeter breedte onder. Is jouw tafel of de tafel die je wilt gaan bestellen smaller, dan zijn daar natuurlijk ook oplossingen voor. Je kunt dan namelijk prima een tafel met een U -of X-Poot uitzoeken.

De 10 meest verkochte tafelpoten van staal

Qua vorm is er dus heel veel mogelijk, en als je de bovenstaande punten bij langs bent gegaan, kun je de definitieve keuze maken. Maar welke vormen zijn er eigenlijk allemaal? We zetten de meest verkochte stalen poten voor je op een rijtje:

A-Poot

Dubbele kruispoot

Matrix poot

N-Poot

Trapezium poot

U-Poot

V-Poot

V-Poot Twisted

X-Poot

Z-Poot

De vormen spreken voor zich, en het is verder een kwestie van smaak welke je kiest. Ga je voor een geheel nieuw interieur en wil je uniformiteit qua poten, vergeet dan niet even te informeren of dit bij elk meubel mogelijk is.

Stalen onderstel mooi afgewerkt

De laatste keuze die je zult moeten maken, is de kleur. Ga je voor onbehandeld, een zwarte poedercoating of juist een witte?

Blank stalen tafelpoten

Deze blanke stalen tafelpoten hebben een diepe blauwzwarte kleur die ontstaat bij het walsen van het staal. Hierdoor hebben de poten een uniek, ruig en stoer uiterlijk met hier een daar een roestplekje. Ook zijn de lasnaden extra goed zichtbaar, wat de poten een nog stoerder karakter geeft. Als je de eettafel op zijn plek zet, ga je met een droge doek over eventuele roestplekken heen, zodat de ergste roest weg is en het plekje niet meer afgeeft.

Tafelpoten industrieel zwart gepoedercoat

Als de gewenste vorm gelast is, wordt het staal gestraald door onder hoge druk korrels op het staal te blazen. Direct daarna worden de poten van een zwarte poedercoating voorzien. Hierdoor is het staal extra beschermd tegen roesten en worden de lasnaden beter weggewerkt. Hierdoor krijgt het zwarte onderstel een wat luxere uitstraling. Ook zijn ze makkelijk schoon te houden met een vochtige doek.

Stalen tafelpoten wit

Bij witte stalen tafelpoten voltrekt zich hetzelfde proces als bij de zwarte poedercoating, alleen is dan de kleur natuurlijk anders. Het wit geeft een wat zachtere uitstraling mee aan de tafel.

Stalen onderstel op maat

Omdat elk meubel anders is, wordt een stalen onderstel speciaal op maat voor jou gemaakt. Het is daarom zaak dat we vooraf goed doorspreken wat de mogelijkheden zijn, en we moeten natuurlijk zeker zijn van de afmetingen en dergelijke. Kom daarom eerst eens langs zodat we samen jouw perfecte tafel, salontafel of misschien wel kast kunnen gaan ontwerpen. De Sfeerhoeve is 5 dagen per week geopend, en de deur staat dan voor je open. Je kunt dan gelijk eens een blik werpen in onze werkplaats, en je zult zien dat alle meubels handgemaakt zijn.