Boomstamtafel Xena

Vanaf € 925,00
Op voorraad

Boomstamtafel Xena

Als je echt een stoere tafel wilt, dan heb je aan het model Xena met een rustiek eiken boomstamblad een mooie tafel. Het rustiek eiken heeft een uniek karakter door de aanwezige knoesten en kwasten in het hout.  De knoesten en eventueel aanwezige scheurtjes worden gestopt met een speciaal vulmiddel en nadien gladgeschuurd. Ook de zijkanten, de zogenoemde waankanten, worden gladgeschuurd en ontdaan van eventuele scherpe randen of splinters. Het staal van het onderstel en het blad zijn zo behandeld dat deze goed schoon te maken zijn en ze tegen een stootje kunnen.


Uiterlijk van het tafelblad

Ieder boomstamblad wordt met zorg samengesteld op kleur en tekening van het hout, zodat er een mooi uitgebalanceerd blad ontstaat, passend bij de wensen van de klant.
Je kunt dus je voorkeur aangeven of je een blad wilt met levendige waankanten en veel welvingen of juist een blad met rustige waankanten en dus weinig welvingen.


Dikte van het tafelblad

Onze standaard bladdikte is c.a. 5 cm, maar een blad kan desgewenst ook in een dikte van 6 of 7 cm gemaakt worden. Alle bladen die we maken zijn geheel massief. We kunnen bladen sowieso tot een lengte van 300 cm maken. We maken al onze tafels op een standaard hoogte van 76 centimeter, zodat eetkamerstoelen er perfect onder passen.


Afwerking van de tafel

De tafel wordt voor aflevering volledig afgewerkt. Het blad is standaard behandeld met een sterke hardwaxolie naar keuze. De stalen poten worden blank, mat wit of mat zwart gepoedercoat. Deze poedercoating zorgt voor een mooie en sterke afwerking van de stalen poten.

Bij vragen of opmerkingen, kun je mailen naar info@desfeerhoeve.nl.Kleurafwerking

Pure