Eettafel voor 10 personen

Als je op zoek bent naar een grote eettafel 10 personen, kan De Sfeerhoeve je een aantal pasklare oplossingen bieden. Als jij precies hebt berekend dat jij een tafel voor 10 personen nodig hebt, heb je het meeste werk namelijk al gedaan. Dan is het nu nog de keuze maken voor een blad, onderstel, maar misschien ook wel het soort stoelen. En wat dacht je van de vorm van de tafel? Kortom, er zijn nog genoeg punten te bekijken. Door dit samen te doen komen we er direct achter welke afmeting voor jou geschikt is, en misschien vinden we er gelijk een paar mooie eetkamerstoelen bij zodat jouw eethoek compleet is.

Eettafel 10 personen afmetingen

Het is voordat je een tafel koopt natuurlijk van belang wat voor afmeting de tafel heeft. Want misschien wil je graag een grote tafel voor 10 personen, maar komt dit net niet helemaal mooi uit, of past het eigenlijk niet. Daarom is het handig hier vooraf naar te kijken, want misschien kun je het probleem alsnog oplossen door naar een andere vorm tafel te kijken, zoals bijvoorbeeld rond of ovaal. De keuze voor een vorm van de eettafel is dus niet alleen afhankelijk van wat je mooi vindt, maar ook van de beschikbare ruimte in jouw eetkamer of woonkamer. Ook de keuze voor eetkamerstoelen wordt hierdoor beïnvloed. heb je al vrij grote eetstoelen, dan moeten deze natuurlijk wel goed onder jouw tafel passen. We zullen alle opties eens met je doornemen:

Rechthoekige tafel 10 personen

Een rechthoekige tafel komt in huishoudens verreweg het meeste voor. Het is namelijk de meest gangbare vorm voor een eetkamertafel, en ook qua eetkamerstoelen heb je meer opties. Een rechthoekige eettafel voor 10 personen moet minimaal 240 centimeter lang zijn. Heb je wat bredere eetkamerstoelen of hou je van wat ruimte aan tafel, dan adviseren wij een tafel van 260 centimeter. Krijg je vaak visite of eters en wil je makkelijk een paar stoelen bij kunnen schuiven, kies dan de tafel van 260 centimeter. Als jouw eetstoelen niet al te breed zijn, kun je hier zelfs met 12 personen aan zitten.

Ronde eettafel 10 personen

Een ronde tafel 10 personen wint steeds meer aan populariteit. Het grote voordeel van een ronde tafel is dat je iedereen aan tafel aan kunt kijken, en dus makkelijker contact kunt maken. Bij een rechthoekige tafel zit je toch wat verder bij sommige personen vandaan. Een ronde tafel geeft een gezellige sfeer en een intiemer gevoel. Maar welke afmeting moet je dan kiezen om 10 personen kwijt te kunnen aan een ronde tafel? Uit eigen ervaring kunnen wij zeggen dat een diameter van minstens 180 centimeter precies goed is om 10 plekken aan tafel te hebben. met een diameter van 180 centimeter zit je niet te krap op elkaar, en kun je lekker ruim zitten. Ook kunnen de eetkamerstoelen wat makkelijker onder de tafel geplaatst worden.

Vierkante eetkamertafel voor 10 personen

Als wij een vierkante tafel voor 10 personen verkopen, is dat zelden een tafel die als eettafel bedoeld is. Want als je een vierkante tafel voor 10 personen zoekt, heb je qua afmeting een tafel nodig van minimaal 200 x 200 centimeter, wat betekent dat het erg veel ruimte in neemt, helemaal als er ook nog stoelen aan geplaatst moeten worden. Eigenlijk verkopen we vierkante eettafels tot aan 8 personen het meest, omdat de symmetrie hierbij het beste is. Wat we wel zien, is dat een vierkante tafel voor 10 personen bijvoorbeeld als vergadertafel wordt gebruikt. In een ruim opgezette vergaderkamer of zaal, komt een grote vierkante tafel prima tot zijn recht. Ook zit je wat dichter bij elkaar dan bij een standaard rechthoekige tafel, waardoor onderling contact beter is.

Ovale eettafel voor 10 personen

Een ovale eettafel voor 10 personen is vergelijkbaar met een rechthoekige eettafel qua ruimte. Een ovalen eettafel geeft wel een ongedwongen sfeer, waardoor je graag uren aan tafel blijft zitten. Ook kun je net iets makkelijker schuiven met de eetkamerstoelen in vergelijking met de rechthoekige variant, omdat je niet met een poot op de hoek zit. Dat is lekker makkelijk doorschuiven als je plots extra eters krijgt. Wat eigenlijk ook onder de categorie ovaal valt, zijn de eiken boomstamtafels. Omdat deze bladen de vorm van de boomstam aanhouden, zijn ze erg speels, en is geen een tafel hetzelfde. Het geeft ze een puur en natuurlijk karakter, en zijn vaak een echte eyecatcher. Een afmeting vanaf 260 centimeter is bij deze tafels geschikt voor 10 personen.

Het plaatsen van een 10 persoons eettafel

Nu je weet wat alle opties zijn, is het wijs om nog even stil te staan bij de plek waar de eettafel komt te staan. Want niet iedereen heeft evenveel ruimte in huis voor een grote eetkamertafel, en je moet ook de ruimte die de stoelen innemen niet vergeten. Natuurlijk moet je ook nog goed om de tafel heen kunnen lopen, dus al met al is een eettafel voor 10 personen een tafel met een groot oppervlak, zodat je goed moet kijken waar je deze gaat plaatsen. Heb je alle ruimte, dan is het voor het oog het mooist om het in het midden van een ruimte te zetten, op een manier zodat je er makkelijk omheen kunt lopen. Met fraaie industriele stoelen of een landelijke eetkamerbank, zal een grote eiken eettafel alle aandacht trekken en als een magneet werken. Wedden dat jij en je gasten er vaak voor kiezen lekekr aan tafel te gaan zitten?

Eiken tafels in diverse maten bij De Sfeerhoeve

Je zult het vast wel meegekregen hebben, maar de Sfeerhoeve is hét adres voor jouw eettafel op maat. Samen met jou kijken we welke maat en vorm geschikt is in jouw interieur, en als we dit bepaald hebben zullen we direct voor jou aan de slag gaan. Als je de tafel in een andere kleur wilt, dan zullen we de tafel als hij eenmaal geproduceerd is, direct aflakken in de juiste kleur. Vergeet je ook niet na te denken over het soort onderstel? Een houten poot is mooi, maar ook qua stalen onderstellen hebben we veel keuze, en kun je dus precies de industriële tafel samenstellen zoals jij het wil.