Eetkamerstoel of fauteuil, de verschillen

Zowel een eetkamerstoel als een fauteuil spelen een belangrijke rol in de uitstraling van jouw woonkamer. Heb je een stoer ingerichte woonkamer, dan kan een eetkamerfauteuil met armleuning net het item zijn waar alle aandacht naar toe gaat. De fauteuil nodigt uit om te gaan zitten, en lekker te ontspannen. Landelijke eetkamerstoelen kunnen dezelfde functie vervullen. De aandacht wordt naar de eethoek getrokken, en als hier fraaie eetkamerstoelen staan dan kan het haast niet anders of je kiest er voor hier aan te schuiven. Maar wat zijn verder de verschillen tussen een fauteuil en een eetkamerstoel?

Is een fauteuil geschikt aan een tafel?

Hier kunnen we kort over zijn, ja! Althans de meeste dan. Want sommige (relax) fauteuils hebben dusdanig hoge armleuningen, dat ze niet onder een tafel passen. Andere fauteuils zijn dusdanig groot, dat het simpelweg niet praktisch is en niet fijn zit aan een eettafel. Maar voor een groot deel geldt dat dit prima past. Zorg wel voor voldoende ruimte, als je er voor kiest een eetkamerfauteuil aan te schaffen, zodat je elkaar niet in de weg zit. Een andere tip is dat je goed kijkt naar het materiaal dat je kiest. Plaats je een fauteuil aan een eettafel, dan weet je haast wel zeker dat hij vroeg of laat vies zal worden. Denk bijvoorbeeld aan kinderen die hun handjes afvegen aan de stoel, of eten waar je per ongeluk mee knoeit. Ga dan ook voor een leren fauteuil, of kunstleer. Deze zijn gemakkelijk schoon te maken met een nat doekje, waar je bij stof al gauw het probleem hebt dat er vieze vlekken ontstaan.

Is een stoel ook een fauteuil?

Een eetkamerstoel kan een fauteuil zijn, en een fauteuil een eetkamerstoel. Zoals je al hebt kunnen lezen is een fauteuil geschikt voor aan de eettafel, maar niet altijd. Een stoel kan dus ook een fauteuil zijn, maar als de stoel bijvoorbeeld geen armleuningen heeft, dan zouden wij het toch echt als eetkamerstoel gebruiken, en niet voor een relaxte lange zit bij bijvoorbeeld een open haard. Stoelen kunnen wel een belangrijk onderdeel zijn van de inrichting van je woonkamer. Ze nemen bijvoorbeeld minder plaats in dan een fauteuil, en is wat makkelijker bij te schuiven als je visite hebt. Helemaal als je eetkamerstoelen met armleuning hebt, is het een mooie en praktische toevoeging in je huiskamer.

Een fauteuil om in te ontspannen

Een fauteuil is per definitie een grote stoel met armleuningen, gemaakt om lekker in te kunnen ontspannen. Ze maken onderdeel uit van je zithoek, in bijvoorbeeld dezelfde kleur als je industriële bank, en dit maakt ze tot het ideale zitmeubel om bijvoorbeeld te gebruiken om je krant in te lezen, de post door te nemen of een wijntje in te drinken. Veel mensen creëren een gezellig hoekje met een fauteuil. Denk hierbij aan 2 fauteuils met een bijzettafeltje ernaast of een salontafel ervoor. Heerlijk knus, helemaal in de koude winterse periode! Wat soms als nadeel wordt gezien is de grootte van deze stoelen. Ze zijn groter dan eetkamerstoelen, en daardoor zwaarder en lastiger te verplaatsen. Ook nemen ze dus wat meer ruimte in. Houdt hier rekening mee tijdens de aanschaf.

Ga voor een landelijke stoel of fauteuil

Nu je het verschil weet tussen een fauteuil en een eetkamerstoel, kun je gaan kiezen. Zoek je comfort en heb je ruimte genoeg, dan is de keuze voor een fauteuil snel gemaakt. Ga je voor de praktische kant en voor bijvoorbeeld variatie in kleur, kies dan een paar mooie landelijke eetkamerstoelen. Vergeet ook onze tip niet over het soort materiaal, dit kan je veel schoonmaakwerk besparen. Als je een landelijke inrichting hebt, weten wij zeker dat je bij de Sfeerhoeve terecht kunt. Helemaal de stoelen met metalen poten in de stijl van je tafel, zijn momenteel erg populair. En wil je eens iets anders, vergeet dan niet onze eetkamerbank industrieel eens te bekijken! Kun je niet kiezen, dan nodigen we je van harte uit in onze showroom in IJsselmuiden. Hier kun je, als je iets zoekt voor aan je eettafel, naar hartenlust combineren, en het zitcomfort checken!