Een eethoek met bank

De eethoek is misschien wel het belangrijkste onderdeel binnen je interieur. Denk je maar eens in hoeveel tijd je aan de eettafel doorbrengt. Het ontbijt s’ochtends, misschien tussen de middag een lunch, en s’avonds na een lange dag werk of school lekker met zijn allen eten. Het is dan ook zeker niet teveel gevraagd om hier aandacht aan te besteden. Er moet voldoende ruimte zijn, en niet onbelangrijk, het zitmeubilair moet lekker zitten! Daarom heeft De Sfeerhoeve een mooi assortiment zitmeubelen samengesteld, uiteraard met een industrieel karakter. Er is echter al een geruime tijd een verschuiving gaande. In plaats van de traditionele eetkamerstoelen, wordt er steeds vaker gekozen voor een eetkamerbank, of een combinatie van een eetkamerbank en stoelen. Ook voor een eetkamerbank ben je bij De Sfeerhoeve aan het juiste adres!

Hoe kies ik de juiste eethoek

Er is natuurlijk verschrikkelijk veel keuze als het gaat om tafels, stoelen en eetkamerbanken. Je kunt dit dan ook het beste stap voor stap benaderen, als je op zoek bent naar een compleet nieuwe zithoek. Dit begint bij de keuze voor een eettafel.

De juiste eettafel kiezen

De tafel is het middelpunt van jouw eethoek. Zorg er dus voor dat je de juiste keuze maakt. De eettafel moet voldoende ruimte hebben voor iedereen, dus zorg dan ook dat je voor elk persoon dat aan tafel moet zitten zo’n 60 centimeter berekend. Op die manier kan iedereen comfortabel zitten. Qua vorm zijn er diverse opties. Een ronde tafel is comfortabel, omdat iedereen evenveel ruimte heeft. Een ronde tafel neemt wel wat meer ruimte in dan een rechthoekige tafel. Ook kun je bij een ronde tafel niet kiezen voor een eetkamerbank. Dit staat optisch niet mooi, en is onhandig als je de eetkamerbank onder de tafel wilt schuiven. De Sfeerhoeve kan je hier uitstekend in adviseren. Wij hebben een ruim assortiment eiken eettafels, in alle maten. De eettafels zijn voorzien van een stalen onderstel, extra stoer, of poten van hout.

Eetkamerbank of eetkamerstoelen?

Nu de keuze voor de tafel bepaald is, kunnen we gaan kijken welke eetkamerstoelen het beste bij jouw tafel en in de rest van jouw interieur passen. Of heb je toch liever een eetkamerbank? En wat is nu eigenlijk beter? Dat antwoord is heel simpel, ze zijn beide even goed! Zit jij fijner op een eetkamerstoel, of vind jij een eetkamerbank gezelliger, dan is de keuze gauw gemaakt. En ga je voor veilig, dan kies je toch gewoon voor de combinatie van een eetkamerbank met bijpassende stoelen? Zo is er voor ieder wat wils, en het ziet er ook nog eens prachtig uit!

Eetkamerbank hoe breed?

De breedte van je eetkamerbank is logischerwijs afhankelijk van de lengte van je tafel. Het oogt natuurlijk mooi als een tafel precies aansluit bij je tafel, of misschien zelfs ietsje kleiner is. Op deze manier kun je de eetkamerbank na gebruik gemakkelijk onder de tafel schuiven, zodat hij minder ruimte inneemt. De Sfeerhoeve heeft zoveel 2-zitters als 3-zitters, variërend in de afmeting van 1.20 tot wel 3.50 meter. Zo kun je dus de breedte van je bank aanpassen aan je eettafel. Het gebruikte leer is van hoogwaardige kwaliteit, en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Een eetkamerbank met rugleuning of juist zonder? Geef je voorkeur door en De Sfeerhoeve zorgt ervoor.

Welke stoelen zijn geschikt in mijn eethoek?

Ga je voor eetkamerstoelen in jouw eethoek, of voor de combi met een eetkamerbank, dan is het nog wel zaak de juiste stoel uit te kiezen. Als je voor de combi gaat is het zaak de stoelen in dezelfde look en kleur te kiezen, omdat het geheel anders een warrig aanzien geeft. Een combinatie van een eetkamerbank en eetkamerstoelen is prima te kiezen bij De Sfeerhoeve, omdat er voldoende setjes te krijgen zijn in dezelfde kleur. De enige keuze die je vervolgens nog dient te maken, is welke stoel jij het fijnst vind zitten. Je moet er rekening mee houden dat je best vaak van je eethoek gebruik maakt, dus een comfortabele zit is een niet te onderschatten factor. Kom dit daarom eens testen in onze showroom in IJsselmuiden.

Eetkamerbank met bijpassende stoelen kopen

We hopen dat je weer een stapje verder bent gekomen met het maken van je keuze voor een nieuwe eethoek. De definitieve keuze maak je natuurlijk in onze showroom. Nadat je online hebt gekeken naar enkele voorbeelden, is het namelijk tijd om de eethoek eens in het echt te zien. Hoe zitten de eetkamerstoelen, hoe zit de eetkamerbank, en hoe staat het geheel bij elkaar? Misschien ziet een kleur er in het echt net even anders uit, of zie je een kleur die je beter bevalt. Dat is allemaal geen probleem, en we zullen samen alle stappen goed doornemen zodat jij de perfecte keuze voor jouw perfecte eethoek maakt! We zien je daarom graag eens in IJsselmuiden, waar je direct een kijkje in onze werkplaats kunt nemen. Hier kun je zien hoe de meubelen ambachtelijk gemaakt worden, en misschien kom je direct op nieuwe ideeën!